Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färsen, löken och vitlök i den heta oljan i en stekpanna och tillsätt sedan tomatpurén som får fräsa tillsammans med allt övrigt. Krydda efter eget tycke och smak med salt, peppar, rosmarin och oregano. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och buljongtärningen och låt detta koka samman i ca 10 minuter. Smaka av och salta, peppra och krydda ytterligare vid önskemål. Till såsen, smält matfettet och rör ner mjölet i det smälta matfettet. Rör ned mjölken under tiden som du vispar.
Låt såsen sedan koka upp under ett par minuter och sedan även sjuda under ytterligare ett par minuter. Smaka av och salta och peppra ytterligare vid önskemål. Varva sedan sås, lasagneplattor och köttfärssåsen omvartannat i en ugnssäker form. Som tak på det översta lagret lägges extra sås och den rivna parmesanosten. Ställ in lasagnen i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt lasagnen svalna i 5 minuter innan servering, garnera med persiljekvist.
Förslag på tillbehör